FİNANS BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ

Rol Model Dilinden Bütün Hatlarıyla DGS İsimli Seminer Verildi.

09.12.2023 05:21

Rol Model Dilinden Bütün Hatlarıyla DGS

Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Gökhan ASYA koordinatörlüğünde, 8 Aralık Cuma günü saat:10:00 da Fuat Sezgin derslikleri 106 nolu salonda, düzenlenen “Rol Model Dilinden Bütün Hatlarıyla DGS” başlıklı seminerle, öğrencilere DGS hakkında kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Sosyal Bilimler MYO öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği seminere konuşmacı olarak mezun öğrencilerimizden Çınar SENEM Hanım davet edilmişti.

DGS ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine yerleşmiş olan öğrencimizin tecrübesinden hareketle DGS sınavı ve hazırlık sürecine dair bilgiler verildi. Sınava hazırlanırken hangi kaynakların kullanıldığı, çalışma yöntemleri, tercih süreci, yerleşme, yerleştikten sonra yaşanabilecek güçlükler ve kazanımlar başlıklarıyla soru cevap yöntemiyle süreç tanımlandı.

Ön lisans programlarından lisans programlarına geçiş için DGS’nin ne kadar önemli bir fırsat olduğu akabinde lisans programlarına geçiş ile uzmanlaşma ve istihdam olanaklarının ne kadar arttığı ifade edildi.  Nihai olarak konuya dair katılımcıların soruları alınarak seminer tamamlandı.